Az Észak-Alföld legendás ízei

Minden régiónak megvannak a maga történetei, legendái. És minden régiónak megvannak a maga ízei. Az Alföldi Legendárium Klaszter az Alföld mondáit és legendáit mutatja be és népszerűsíti a nagyközönségnek sok-sok ehető finomságon keresztül, melyhez izgalmas túracsomagokat is készített a kalandvágyó gasztroturisták részére.
Bővebben

Jó magyar pálinka

Az egyik legjobb dolog, ami a hazai gyümölccsel történhet, hogy egy jó főzdéhez kerül, ahol minőségi pálinka készülhet belőle. Kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben gyógyír – tartja a mondás, de ma már több ennél. A pálinka mára minőségi hungarikum, a magyar gasztronómia szerves része.
Bővebben

Szemet gyönyörködtető pincefalvaink

Bölcske, Bóly, Császártöltés, Cserépfalu, Gyöngyöspata, Györköny, Hajós, Monor, Paks, Palkonya, Sióagárd, Solt, Tibolddaróc. Többségükben talán még az egyre növekvő borkedvelő közönség számára is ismeretlenül hangozhatnak e településnevek…
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Utazásom Tokaj körül

A kis bőröndöt föllendítettem a csomagtartóra, kiraktam a vizes palackot, az uzsonnámat, és befészkeltem magam menetiránnyal szembe: az úti cél Tokaj és a Hegyalja, a szőlő nevében.

Taschner Kurt szereti a Fertő-táj panorámáját

Taschner Kurt borházában már modern technológiával készül a bor, de az édesapja pincéjében még ott rejtőznek a poncichter, azaz a régi soproni szőlősgazda nagyszülőktől örökölt eredeti eszközök. A Taschner-birtokon az érkezőket nem csak bor és pezsgő, de varázslatos kilátás is várja.

25 Legjobb hazai kisvendéglő

Összeállításunkban olyan éttermeket gyűjtöttünk össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait. Ahol a vendég tényleg az első, a berendezés ízléses és barátságos, az ételek pedig, mintha nagyanyáink készítették volna. Ahol úgy érezzük, nem étteremben, hanem vendégségben vagyunk, ahová bármikor visszatérnénk.

Mitől lesz a bonbon magyar?

Magyarországon búza- és kukoricatáblák ringatóznak kakaóültetvények helyett, és Tokaj sem a csokoládé-termeléséről híres. Létezik azonban egy kis műhely, ahol csokoládéburokban őrzik a magyar kincseket. Gábor Sándor dombóvári aranykoszorús cukrászmesterrel beszélgettünk.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Szőlő-tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.

Pécsi kulinária

Sokan még tágra nyitják a szemüket a Lakás étterem hallatán. Vannak, akik hallottak már róla, de nagyon misztikusnak tartják. Az új vendéglátási forma egy kubai jelenség átplántálása a magyar éttermi üzemeltetések sorába.

Hogyan készül a bor?

Ha elképzelünk egy borpincét, bizony különböző fából készült hordók hosszú sorára, boltozatos, téglából készült földalatti, hűs helyiségre gondolunk, ahol a kedélyes borász lopótökből kínálja a nedűt.

Történetek a szőlőből

Borászoktól kérdeztük, mi a kedvenc humoros vagy éppen megható történetük a szőlőből, azaz a birodalmukból.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább