Szemet gyönyörködtető pincefalvaink

Bölcske, Bóly, Császártöltés, Cserépfalu, Gyöngyöspata, Györköny, Hajós, Monor, Paks, Palkonya, Sióagárd, Solt, Tibolddaróc. Többségükben talán még az egyre növekvő borkedvelő közönség számára is ismeretlenül hangozhatnak e településnevek…
Bővebben

Az Észak-Alföld legendás ízei

Minden régiónak megvannak a maga történetei, legendái. És minden régiónak megvannak a maga ízei. Az Alföldi Legendárium Klaszter az Alföld mondáit és legendáit mutatja be és népszerűsíti a nagyközönségnek sok-sok ehető finomságon keresztül, melyhez izgalmas túracsomagokat is készített a kalandvágyó gasztroturisták részére.
Bővebben

Jó magyar pálinka

Az egyik legjobb dolog, ami a hazai gyümölccsel történhet, hogy egy jó főzdéhez kerül, ahol minőségi pálinka készülhet belőle. Kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben gyógyír – tartja a mondás, de ma már több ennél. A pálinka mára minőségi hungarikum, a magyar gasztronómia szerves része.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Szőlő tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.

A Bocuse d'Or és a magyar gasztroforradalom

2016 májusában Magyarország rendezi az egyik legnagyobb szakácsverseny európai döntőjét, amelyen magyar versenyző, Széll Tamás is indul. Hamvas Zolátn a Bocuse d'Or akadémia elnöke arről mesélt nekünk, hogyan értünk el ilyen hatalmas gasztrosikert.

Balatoni beach food körkép

Nyárindítóként összefoglaltuk a Balaton arisztokratikus gyorsételeit, a kifinomult, helyi termékekből készülő beachfood történetét és legjobb előfordulási helyeit. Természetesen nem maradhatnak el a legjobb strandkaják sem a kínálatból. Fürdőruha és naptej mellé a damasztszalvétát is csomagoljuk be ezentúl: irány az ízes Balaton!

Borozás felsőfokon - budapesti boros események 2016-ban

Budapesten egymást érik a borkóstoló események. Ezek között nem lehet minőségi sorrendet felállítani, hiszen mindegyik fesztivál a magyar borászat legjavára épít, különös gonddal ügyelve arra, hogy a nagy nevek mellett a kisebb, kevéssé ismert de tehetséges termelők is bemutatkozzanak.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Borbarangolás Badacsonyban, a kéknyelű hazájában

Különleges talaj, sok-sok napfény, tradíció és gyönyörű táj. Badacsonyban és környékén minden adott, amire egy világszínvonalú borvidéknek szüksége van. Ismerjük meg minden ízében a Borbarangolás során!

Törkölypálinka kezdőknek és haladóknak

A barackból, körtéből, szilvából és más gyümölcsökből készült pálinkák „kistestvére" a törkölypálinka. Ez a szó szerint nemzeti kincsünk szőlőből készül, és szó szerint jellemző rá, hogy ahány főzde, annyiféle létezik belőle.

Az Év Bortermelője

A hazai borászokat, pincészeteket a nagyközönség szeretete és hűsége mellett a szakma is elismeri. Egyre többféle díjat, címet ítélnek oda különböző borral foglalkozó szakmai szervezetek azoknak az embereknek és üzemeknek, akik évről-évre kimagasló és kiegyensúlyozott szakmai teljesítményt nyújtanak, és akik elkötelezetten, szívvel-lélekkel dolgoznak a magyar borászat sikeréért. A két legfontosabb elismerés az Év bortermelője és az Év pincészete díj, amelyekről az alábbiakban bővebben is olvashatunk.

Kockacsoki: Édes felelősség

Autista fiataloknak adnak munkát, csoki tábort szerveznek és nagyon büszkék arra, hogy már loptak is a munkáikból – a Kockacsoki csapata nem mindennapi módon közelít a csokoládéhoz. Dénesné Spitzer Évával, az egyik alapító-tulajdonossal beszélgettünk.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább