Szemet gyönyörködtető pincefalvaink

Bölcske, Bóly, Császártöltés, Cserépfalu, Gyöngyöspata, Györköny, Hajós, Monor, Paks, Palkonya, Sióagárd, Solt, Tibolddaróc. Többségükben talán még az egyre növekvő borkedvelő közönség számára is ismeretlenül hangozhatnak e településnevek…
Bővebben

Az Észak-Alföld legendás ízei

Minden régiónak megvannak a maga történetei, legendái. És minden régiónak megvannak a maga ízei. Az Alföldi Legendárium Klaszter az Alföld mondáit és legendáit mutatja be és népszerűsíti a nagyközönségnek sok-sok ehető finomságon keresztül, melyhez izgalmas túracsomagokat is készített a kalandvágyó gasztroturisták részére.
Bővebben

Jó magyar pálinka

Az egyik legjobb dolog, ami a hazai gyümölccsel történhet, hogy egy jó főzdéhez kerül, ahol minőségi pálinka készülhet belőle. Kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben gyógyír – tartja a mondás, de ma már több ennél. A pálinka mára minőségi hungarikum, a magyar gasztronómia szerves része.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Szőlő tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.

Balatoni beach food körkép

Nyárindítóként összefoglaltuk a Balaton arisztokratikus gyorsételeit, a kifinomult, helyi termékekből készülő beachfood történetét és legjobb előfordulási helyeit. Természetesen nem maradhatnak el a legjobb strandkaják sem a kínálatból. Fürdőruha és naptej mellé a damasztszalvétát is csomagoljuk be ezentúl: irány az ízes Balaton!

Borbarangolás Badacsonyban, a kéknyelű hazájában

Különleges talaj, sok-sok napfény, tradíció és gyönyörű táj. Badacsonyban és környékén minden adott, amire egy világszínvonalú borvidéknek szüksége van. Ismerjük meg minden ízében a Borbarangolás során!

Törkölypálinka kezdőknek és haladóknak

A barackból, körtéből, szilvából és más gyümölcsökből készült pálinkák „kistestvére" a törkölypálinka. Ez a szó szerint nemzeti kincsünk szőlőből készül, és szó szerint jellemző rá, hogy ahány főzde, annyiféle létezik belőle.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Kockacsoki: Édes felelősség

Autista fiataloknak adnak munkát, csoki tábort szerveznek és nagyon büszkék arra, hogy már loptak is a munkáikból – a Kockacsoki csapata nem mindennapi módon közelít a csokoládéhoz. Dénesné Spitzer Évával, az egyik alapító-tulajdonossal beszélgettünk.

Veszprémi étterem is szerepel a Gout de France-on

A Gout de France, vagy Good France egy világra szóló kezdeményezés a francia konyha népszerűsítésére. Március 21-én 5 kontinens 1000 séfje kápráztatja el különleges, francia menüvel a vendégeit. A résztvevő szakácsokat elismert, szakmai zsűri választotta ki.

Harrer Chocolat: „Ismerjük meg a csokoládét!"

Az osztrák Karl Harrer és magyar felesége Harrer-Abosi Beatrix 1995-ben megnyitották soproni cukrászdájukat majd 2009 nyarán csokoládéműhelyüket. Nem gazdasági döntést hoztak: szerintük Magyarországon a minőségi cukrászat iránt ugyanolyan igény van, mint Ausztriában.

Mitől lesz a bonbon magyar?

Magyarországon búza és kukoricatáblák ringatóznak kakaóültetvények helyett, és Tokaj sem a csokoládé-termeléséről híres. Létezik azonban egy kis műhely, ahol csokoládé burokban őrzik a magyar kincseket. Gábor Sándor dombóvári aranykoszorús cukrászmesterrel beszélgettünk.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább