A Nagyi Kertjének legszebb virága

Gondolom, most mindenki maga előtt látja a labdanagyságú hortenziákat, a lila tátikát, a kék és sárga íriszeket – de most nem erről lesz szó. Eszünk!

A hét helyi terméke: Csíkvarsai Csípős Csodafalat

Egy íz, egy illat, egy pillanat és a Vértes varázsa...-emlékek, melyek a hely meglátogatása során megmaradnak emlékezetünkben. Vannak azonban kézzel fogható, haza vihető emlékek is, melyek a kellemes élményeket bármikor felidézik: ilyen a Csíkvarsai Csípős Csodafalat is!

Fagyizós városnézés Gyulán

Egy gyulai városnézés elmaradhatatlan része a fagyizás-kávézás. A cukrászdák, kávézók többsége a sétálóutcán nyílt, de összeállításunkban mutatunk olyan helyet is, ami picit eldugottabb helyen van, viszont érdemes felkeresni! Tippjeink között pedig ajánlunk néhány látnivalót a városnézéshez.

Kihagyhatatlan városok sörturistáknak

Bármiből pálinkát főzni nem nagy ördöngösség, mi magyarok már profik vagyunk benne. A sörpiac alakulását elnézve azonban lassan ott tartunk, hogy már sört is szinte bármiből tudunk készíteni. Karácsonyfa, leveleskomló, mangó... Túrára indultunk a kézműves sörök világába.

Gasztronómiai térkép a Balatonról III.

Ahogy a mondás is tartja: 3 a magyar igazság! Nincs ez másként a legjobb Balaton körüli vendéglátóhelyeket bemutató térkép esetében sem, hiszen a Csopak – Füred – Tihany háromszöget és Badacsonytól Keszthelyig nyúló területet bemutató példányok után örömmel jelenthetjük be, hogy elkészült a déli partot terítékre tűző harmadik rész is.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

A 2016. év Balaton fagyija a Vulkánok ajándéka

Ha vulkánokra gondolunk a Balaton körül, akkor elsőként a Tapolcai-medence tanúhegyei juthatnak eszünkbe. Azt gondolhatnánk a 2016. év Balaton fagyija is arról a környékről származik, de ez csak féligazság. A győztes édességet – 2014. után ismételten – a balatonmáriafürdői Florida fagyizó készítette el.

Kuriózum: erdőkóstoló receptek a botanikustól

Csemegebaraboly uzsonnára, mezei iringó saláta ebédre, desszertnek pedig egy kis somos-erdei szedres vadgyümölcs-hab. Dénes Andrea, a pécsi Természettudományi Múzeum botanikusa megvalósította azt, amiről sokan azt gondoljuk: erre csupán a népmesék erdei tündérei képesek. Az Erdőkóstoló blog írója töviről hegyire ismeri az ehető vadnövényeket, tudja, hogyan készíthet befőttet és lekvárt bogyókból, ízletes szörpöt a virágokból.

A mosolygós Pokol Konyhája a Costes Downtown

Tiago Sabarigo, főszakács saját bevallása szerint nagy fegyelmet tart az étteremben, de ő maga is napi 14-16 órát dolgozik. A Costes Downtownban mégsem fáradt arcokkal és futószalagon készült ételekkel találkozik a vendég. „A titok az inspiráció" – meséli mosolyogva a séf.

A hét helyi terméke: Geszler családi Pincészet

A helyi termékek sorát egy kis borral folytatjuk, mégpedig tele Ezerjó élménnyel Móron. A Geszler családi Pincészet kiválóan ötvözi a hagyományokat és a modern technikát.

Mátrai macok flashmob - VIDEÓ!

Így tüntettek el az első Gasztro flashmob résztvevői 5 perc alatt 100 ezer kalóriát 500 mátrai macok képében, amit 50 szakács sütött. De hogy mi is az a macok? Ezt is mindjárt megtudhatjátok ebből a videóból.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább