Jó magyar pálinka

Az egyik legjobb dolog, ami a hazai gyümölccsel történhet, hogy egy jó főzdéhez kerül, ahol minőségi pálinka készülhet belőle. Kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben gyógyír – tartja a mondás, de ma már több ennél. A pálinka mára minőségi hungarikum, a magyar gasztronómia szerves része.
Bővebben

Szemet gyönyörködtető pincefalvaink

Bölcske, Bóly, Császártöltés, Cserépfalu, Gyöngyöspata, Györköny, Hajós, Monor, Paks, Palkonya, Sióagárd, Solt, Tibolddaróc. Többségükben talán még az egyre növekvő borkedvelő közönség számára is ismeretlenül hangozhatnak e településnevek…
Bővebben

Az Észak-Alföld legendás ízei

Minden régiónak megvannak a maga történetei, legendái. És minden régiónak megvannak a maga ízei. Az Alföldi Legendárium Klaszter az Alföld mondáit és legendáit mutatja be és népszerűsíti a nagyközönségnek sok-sok ehető finomságon keresztül, melyhez izgalmas túracsomagokat is készített a kalandvágyó gasztroturisták részére.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Hogyan készül a bor?

Ha elképzelünk egy borpincét, bizony különböző fából készült hordók hosszú sorára, boltozatos, téglából készült földalatti, hűs helyiségre gondolunk, ahol a kedélyes borász lopótökből kínálja a nedűt.

Történetek a szőlőből

Borászoktól kérdeztük, mi a kedvenc humoros vagy éppen megható történetük a szőlőből, azaz a birodalmukból.

Bor és étel harmóniája

Talán nem városi legenda, hogy minden borásznak van egy féltett évjárata, amit csak az arra érdemeseknek tartogat. Ha ezt nem is tudtuk meg a Nyitott Pince Napok borászaitól, de azt igen, hogy melyik a pincéjük zászlós bora, az, amelyikre a legbüszkébbek.

14. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál, 2017. szeptember 8-9.

Büszkén mondhatja el magáról Nagykanizsa, hogy a zászlajára tűzött cél megvalósulni látszik: a kanizsai dödölle felkerült az ország gasztronómiai térképére.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Pécsi kulinária

Sokan még tágra nyitják a szemüket a Lakás étterem hallatán. Vannak, akik hallottak már róla, de nagyon misztikusnak tartják. Az új vendéglátási forma egy Kubai jelenség átplántálása a magyar éttermi üzemeltetések sorába.

Szőlő tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.

Balatoni beach food körkép

Nyárindítóként összefoglaltuk a Balaton arisztokratikus gyorsételeit, a kifinomult, helyi termékekből készülő beachfood történetét és legjobb előfordulási helyeit. Természetesen nem maradhatnak el a legjobb strandkaják sem a kínálatból. Fürdőruha és naptej mellé a damasztszalvétát is csomagoljuk be ezentúl: irány az ízes Balaton!

Törkölypálinka kezdőknek és haladóknak

A barackból, körtéből, szilvából és más gyümölcsökből készült pálinkák „kistestvére" a törkölypálinka. Ez a szó szerint nemzeti kincsünk szőlőből készül, és szó szerint jellemző rá, hogy ahány főzde, annyiféle létezik belőle.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább