Pécsi kulinária

Sokan még tágra nyitják a szemüket a Lakás étterem hallatán. Vannak, akik hallottak már róla, de nagyon misztikusnak tartják. Az új vendéglátási forma egy kubai jelenség átplántálása a magyar éttermi üzemeltetések sorába.

Kubában a Castro rendszer nem engedélyezi a magán vállalkozásokat, így a magukat megvalósítani szándékozó vendéglátósok kénytelenek szigorúan zártan, a saját lakásukban végezni az éttermi szolgáltatásokat. Természetesen az állami vezetés alatt álló éttermek a maguk lomhaságával működnek.

Hazánkban nyíltan lehet lakáséttermet üzemeltetni, nem a tiltás, hanem a bensőséges hangulata miatt kezd előtérbe kerülni, ugyanis ezt az összehasonlíthatatlan érzést is magával hozta a vendéglátás effajta formája a karibi országból.

14 főben határozza meg a rendelet a fogadható vendégek számát, mely egy jó beszélgetős társaság képét adja.

2014 október 11-én nyitott, a most már bejelentetten hivatalos első pécsi Lakás étterem Pécs belvárosában, a műemléki környezetben lévő Majorossy utcában. Az épület egy malom volt egykoron, melyet az utcán csörgedező Tettye patak hajtott. Ennek a malomnak az alagsorában volt egy kocsma, ahol az őrletők elbeszélgettek, elborozgattak, amíg a liszt elkészült. Ez a helység az újjászületésével és új funkcióval ismét Pécs vendéglátását szolgálja

Kitűnő kezdeményezésnek tűnik és azok számára új megoldást jelent, akik elkülönülve, kis csoportokban szeretnék, munkahelyi mitingjeiket, családi összejöveteleiket, esküvői ebédjeiket, baráti összejöveteleiket megtartani.

Külön lehetőséget jelent a gasztronómia szerelmeseinek az itt minden péntek és szombat este megrendezésre kerülő gourmet vacsorákon való részvétel.

Atmoszférikus légkör, egy volt kocsma emléke, egyedi berendezés, mini kiállítás és egy belvárosi csodás kapualj látványa, ami hívogatja a látogatót. Alkalmas megbeszélésekre, exkluzív kis létszámú vacsorákra, ismerkedési lehetőségnek és gasztronómiai örömökre.

Nem csak a gourmet estek alkalmain lehet részt venni, hanem a hét bármely napján, más ételek megrendelésével is rendelkezésére áll a Lakás étterem Pécs vendéglátásának színesítésére.

22 éves gasztronómiai gyakorlat áll a kezdeményezés mögött, így bízhatunk benne, hogy nem egy fellángolásról van szó, hanem Pécs vendéglátása egy újabb kis gyöngyszemmel gyarapodott.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy 14 főnyi barátját, ismerősét, családját, munkatársát, vagy idegenvezetőként kis létszámú csoportját, hogyan és mikor viheti Lakás étterembe, tájékozódjon a blogon, vagy a facebook Kulinárium Szobaétterem oldalon.