Tokaji lett az év bortermelője

2012-ben a Royal Tokaji égisze alatt Áts Károly főborász nyerte el „Év Bortermelője Magyarországon 2012" címet, melyet 1991 óta ítélnek oda életműdíj jelleggel a hazai bortermelő közösség egy-egy jelentős tagjának.

December 7-én hirdette ki a Magyar Bor Akadémia a magyar borászok által nyerhető legnagyobb elismerés győztestét. Az idei győztest, Áts Károly, hagyományosan a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak folyamatosan kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért tüntette ki a Borakadémia.

„Tokaj, Mád egy csoda. Célom ezt a csodát megvalósítani, palackba zárni, és minél több ember asztalára eljuttatni a világ minden táján. Aki megkóstolja, örömöt és boldogságot érezzen, megismerje rajta keresztül a borvidék lelkét, a fajtákat, Magyarországot. Számomra a borászat az életem, a hivatásom. Úgy szeretem, ahogy van. Aki ellátogat Mádra, az egy csodálatos kis faluval találkozik, amelyet Tokaj-Hegyalja legjobb dűlői vesznek körbe. Aki ellátogat hozzám, és végigjárja a mádi dűlőket, megnézi a pincéket, megkóstolja a borokat, az megérzi, ráérez a mádi bor jellegére. Érezni kell a szőlőterületek lüktetését, a dűlők adta hangulatot, a sokféle talaj adta illatot. Át kell élni, látni, érezni az ódon pincék történelmét, amely mind áthatja, átjárja és egy egységet képezve adja a mádi bort, a Royal Tokajit - azt, amit készítek." – vallja Áts Károly a Magyar Bor Akadéma interjújában. A teljes cikk itt olvasható