Történetek a szőlőből

Borászoktól kérdeztük, mi a kedvenc humoros vagy éppen megható történetük a szőlőből, azaz a birodalmukból.

Ahogy a KultPince borásza fogalmazta meg: „Vicces történetek mindig adódnak a szőlősorok között, ahol a munka jókedvű és elégedettséget eredményez. Főleg a szüret ad igazán egy-egy helyzetkomikumra alkalmat, amikor család, barátok is összejönnek egy jó hangulatú mulatságra."

Heimann Ágnes egy számukra emlékezetes történetet osztott meg velünk:
„2000 tavaszán telepítettük a férjemmel az első szőlőterületünket, és az oltványokat egyenesen Franciaországból hoztuk be. Máig a legfinomabb merlot borunk ezen terem, a Barbár cuvée-be ez kerül. Nagyon izgatottak voltunk, hogy milyen lesz az első bor, s szinte saját gyermekünknek éreztük az első szüret alkalmával leszedett szőlőt és a belőle készült bort. Egy új ültetvényen az első termés azóta is mindig nagyon nagy élmény!"

Czemiczki Pincészet - „Amikor még gyerekként azon versenyeztünk a nővéremmel, hogy melyikünk kapáljon, és a heves, kapáért vívott harcban sikerült a lábát eltalálnom." 

Galambos Pincészet - „Legkedvesebb történetem a szőlőből: amikor a 4 éves unokámmal jártunk ott, a szőlősorok közül kiugrott egy jókora mezei nyúl, ránk nézett és már ott sem volt. Unokám megkérdezte: mit csinál itt a nyuszi? Segít kapálni?"

Bezerics - „Tanárom, Dr. Bakonyi Károly szép kort élt meg. Kedves, bájos személysége sok riportert vonzott. Kérdéseikkel - Mi a hosszú élet titka? - mindig sugallták a várva-várt választ, hogy a bor. Karcsi bácsi válasza az volt, hogy a bor, de elsősorban a szép bort körülfogó barátság és szeretet -".