Bock Pincészet

Bock József édesapja halála után, 1981-ben kezdett el önállóan bort készíteni, és már 1997-ben az év bortermelője lett. Az évek során 2,5 hektáros földterülete 75 hektáros ültetvénnyé növekedett, s a borászmesterség szeretetét gyermekeinek is átadta. Mára mindannyian a családi vállalkozásban tevékenykednek.

Ha egy mondattal kellene felkelteni az érdeklődést a pincéjük iránt - mi lenne az?
A Bock Pincében a családias hangulat, a kiváló borok és ételek egy helyen találkoznak. A panzióban azok is megpihenhetnek, akik több napot szeretnének eltölteni nálunk.

Önök szerint mi a legnagyobb vonzereje a borvidéküknek, pincéjüknek, boraiknak?

A Villányi borvidék kitűnő borainak titka a környezeti adottságokban és a szakmai tudásban rejlik. Villányban a borturizmusra nagy hangsúlyt kell fektetni, ezért mind a boraink, mind a vendéglátás terén a minőségre törekszünk.

Milyen filozófia szerint készítik a boraikat?
„Isten megteremtette a Világot. A Nap és a Föld nászából megszületett a Szőlő. A Szőlőből az Ember megalkotta a Bort, hogy közelebb érezze magát a Mindenhatóhoz."

Kiket tekintenek a célközönségüknek?
Nem határoztunk meg soha konkrét célcsoportot, sem a kor, sem az ízlésvilág tekintetében. Elkészítjük a bort a legjobb tudásunk szerint, ami általában közönségre talál. Jellemzően száraz, testes vörösborokat készítünk, így fogyasztóink is ezen borok kedvelői.

Fontosnak tartják-e a személyes kapcsolatokat a fogyasztókkal, s mit tesznek ennek érdekében?
A fogyasztókkal való személyes kapcsolat az egyik legfontosabb, ahhoz hogy a borainkat kedvelők pontosan megismerjék, hány ember fáradságos munkája rejlik abban a palack borban, amit megvásárolnak.

Melyik az a borvidék ahol még szívesen kipróbálná magát?
Igazság szerint ezen nem gondolkodtam még. Villányhoz kötnek a családi gyökerek, így fel sem merült soha, más borvidék. Szeretem Villányt és még itt is lehet sokat fejlődni, így ebből szeretném kihozni a lehető legtöbbet.

Hol nyaralt/utazott legutóbb Magyarországon?

A Húsvétot a családdal a Balatonon töltöttük a családi nyaralóban. Ha az időnk engedi, ott pihenjük ki a hétköznapokat.