Borbély Családi Pincészet

A Borbély Családi Pincészetben minden feladatot a családtagok látnak el. Bár 1981-től még hobbiszinten, állandó munkájuk mellett telepítették újra, művelték a birtokot, és készítették a bort. Mára borházzal, vendégházzal rendelkező pincészetté váltak. A Borbély Családi Pincészet a Nyitott Pince Napok egyik alapító tagja.

Ha egy mondattal kellene felkelteni az érdeklődést a Borbély Családi Pincészet iránt - mi lenne az?

Tüzes borok, vulkáni ízek!

Önök szerint mi a legnagyobb vonzereje a borvidéküknek, pincéjüknek, boraiknak?

A borvidék, és így a boraink egyedisége a helyi fajták és a vulkáni talaj sokszínűségében, egyediségében rejlik. Ez a csodás táj nem csak szemet gyönyörködtet, hanem a vulkáni tanúhegyek és a Balaton által kialakított mikroklíma egyedülálló a szőlő- és bortermelés oldaláról.

Milyen filozófia szerint készítik a boraikat?

Első sorban a borvidékre jellemző fehér szőlő fajták segítségével, kiváló adottságú dűlőkről, igyekszünk a mai kor elvárásai lapján, de hagyományos módszerekkel, fahordós erjesztéssel és érleléssel a borainkat egyedivé varázsolni.

Kiket tekintenek a célközönségüknek?
Széles a fogyasztói körünk, köszönhetően a széles borkínálatnak. Egészen a könnyed borokat kedvelő fiataloktól és hölgyektől, a komoly tartalmas borokat kedvelő urakon keresztül, a desszertborokat is kedvelő vendégekig széles közönség fordul meg a pincénknél és keresik borainkat. A 100%-os szőlőlevünkkel a gyermekeknek is kedvezünk!

Fontosnak tartják-e a személyes kapcsolatokat a fogyasztókkal, s mit tesznek ennek érdekében?

Egyik legfontosabb a személyes kapcsolattartás a fogyasztói körökkel. Ezt látva alakítottuk ki a pincénknél a hangulatos borházunkat, ahol tematikus borkóstolókkal, zenés borvacsorákkal várjuk a borbarátokat. A túrázásban és borozgatásban megfáradt vendégek megpihenhetnek a hangulatos vendégházunkban. Fontos továbbá a külső rendezvényeken, kóstolókon a személyes megjelenés, a boraik szélesebb körben történő bevezetése.

Melyik az a borvidék ahol még szívesen kipróbálná magát?

A szintén vulkáni eredetű Tokaji borvidék, itt látok még legalább ilyen sokszínűséget a területek adottságaiban.

Van kedvenc története a szőlőben?

A szőlőhöz sok kedves emlék, tapasztalás, ráébredés kötődik, melyekről szívesen beszélgetünk a kedves vendégekkel.

Hol nyaralt/utazott legutóbb Magyarországon?

A kirándulások is legtöbbször a borok világán belül történnek, így Tokajban, Sopronban és Villány környékén jártam.